Secții și Compartimente în cadrul Bibliotecii Județene ”I.G. Bibicescu” Mehedinți

B-dul Carol I, nr.4

Compartimentul Financiar, Resurse Umane, Administrativ

Str. Ștefan Odobleja, nr. 59

Secția Dezvoltare, Evidență, Catalogare și Prelucrarea Colecțiilor

În această secție, se primesc cărțile nou achiziționate de Bibliotecă sau cele provenite din donații. Acestea se prelucrează biblioteconomic, adică li se stabilește domeniul pentru a putea fi ușor de identificat la raft, primesc un număr de inventar, un preț și se repartizează pe secții.

Str. Crișan, nr. 84

Secția Împrumut Crihala

Din cadrul Secției Împrumut Crihala, puteți împrumuta cărți din toate domeniile, inclusiv bibliografie școlară. Secția vă pune la dispoziție și dicționare, atlase și enciclopedii ce pot fi studiate pe loc. Puteți primi ajutor pentru a completa diverse cereri, formulare atât fizic, cât și on-line, în măsura cunoștințelor și informațiilor pe care le deținem. În secție, se pot organiza diferite evenimente cu caracter cultural, ateliere practice sau alte tipuri de activități. Secția dispune de un mic spațiu pentru lectură, cu un număr de 10 locuri.

Str. Crișan, nr. 84

Secția Împrumut Știință și Tehnică

La Secția Împrumut Știință și Tehnică, regăsiți cărți din domeniile: psihologie, filozofie, religie, pedagogie, economie, istorie, geografie, matematică, chimie, medicină, cărți ce se pot împrumuta la domiciliu. Pentru toate aceste domenii puteți consulta pe loc dicționare, enciclopedii, atlase, ce nu pot fi împrumutate la domiciliu. De asemenea, puteți primi ajutor pentru a completa diverse cereri, formulare atât fizic cât și on-line, în măsura cunoștințelor și informațiilor pe care le deținem.

Str. Crișan, nr. 25

Secția Împrumut Casa Tineretului

Din cadrul Secției Împrumut Casa Tineretului, situată în incinta Casei Tineretului, se pot împrumuta la domiciliu sau se pot citi/studia în sala de lectură, cărți pentru adulți și tineret din toate domeniile. Aici, puteți găsi și jocuri (board games) ce pot fi folosite în incinta secției, petrecând astfel timp plăcut la bibliotecă. Puteți primi ajutor pentru a completa diverse cereri, formulare atât fizic cât și on-line, în măsura cunoștințelor și informațiilor pe care le deținem. De asemenea, în curtea interioară frumos amenajată se pot organiza diverse activități, cursuri, evenimente culturale. Secția dispune de un spațiu pentru lectură sau alte tipuri de activități, cu un număr de 20 de locuri. În cadrul secției, se pot organiza diferite tipuri de ateliere tematice, cluburi de lectură, evenimente culturale, lecții deschise etc.

Str. Horia, nr. 2A

Secția Împrumut „Andrei Stoianovici”

De la Secția Împrumut ,,Andrei Stoianovici” puteți împrumuta cărți din toate domeniile, pe care le puteți citii acasă sau în curtea frumos amenajată. De asemenea, puteți primi ajutor pentru a completa diverse cereri, formulare atât fizic cât și on-line, în măsura cunoștințelor și informațiilor pe care le deținem. În curtea secției, se pot organiza diverse evenimente: cluburi de lectură, școală de vară, întâlniri cu scriitori, întâlniri cu persoane ce au aceleași preocupări, tot ceea ce înseamnă petrecerea timpului liber în mod plăcut și util. Secția dispune de o sală pentru lectură, sau alte tipuri de evenimente, cu un număr de 15 locuri.

Str. Traian, nr. 82

Secția Împrumut Literatură și Artă

De la Secția Împrumut Literatură și Artă puteți împrumuta la domiciliu cărți ale autorilor clasici și contemporani ai literaturii române și universale și lucrări din domeniul artei. Excepție fac albumele de artă, enciclopediile ce se pot consulta doar pe loc. Puteți primi ajutor pentru a completa diverse cereri, formulare atât fizic cât și on-line, în măsura cunoștințelor și informațiilor pe care le deținem.

B-dul Carol I, nr.4

Secția Împrumut Limbă Străină și Limba Română

Secția Împrumut Limbă Străină și Limba Română oferă spre împrumut cărți din toate domeniile actuale de interes, noutăți editoriale, cărți în limba română sau în limbi străine (engleză, franceză, germană, italiană. etc), iar enciclopediile, dicționarele și atlasele se pot studia doar în sala de lectură sau în spațiul pentru lectură amenajat pe balconul Sălii ” I. G. Bibicescu”.

B-dul Carol I, nr.4

Secția Sala „I. G. Bibicescu”

Secția Sala ,,I.G.Bibicescu” – este o somptuoasă sală de lectură ce găzduiește colecțiile de carte și periodice vechi, folosite mai mult pentru lucrări de cercetare. În sala de lectură, puteți studia materialele dumneavoastră sau puteți împrumuta cărți de la Secția Împrumut Limbă Străină și Limba Română, aflată în acelașii spațiu: palatul Culturii ” Teodor Costescu”. De asemenea, puteți studia și în frumoasa terasă a sălii, petrecând astfel timpul liber într-un mod plăcut. În această sală, se organizează diferite lansări de carte, cluburi de lectură, ateliere diverse. Cadrele didactice pot desfășura lecții cu elevii sau diferite evenimente educative. Sala de lectură dispune de un număr de 50 de locuri pentru studiu.

B-dul Carol I, nr.4

Secția Patrimoniu

Secția Patrimoniu este secția cu cele mai vechi cărți din biblioteca noastră. În acest fond, regăsim carte veche străină tipărită între anii 1517 – 1800 și carte românească veche tipărită între anii 1575 – 1830. Aceste cărți se pot studia doar în cazuri excepționale( lucrări doctorale, cercetări), în urma unei solicitări scrise (bazată pe documente doveditoare) și aprobată de manager.

Str. Ștefan Odobleja, nr. 59

Secția Sala „Theodor Costescu”

În Sala ,,Theodor Costescu”, puteți consulta atât în sala de lectură sau în curtea locației( casa Pogany) cărți din toate domeniile, precum și un bogat fond de referință: dicționare, enciclopedii, atlase. În curte, se pot organiza diverse activități culturale, educaționale și de informare destinate comunității locale și județene.

Str. Ștefan Odobleja, nr. 59

Secția Împrumut pentru Copii

La Secția Împrumut pentru Copii găsiți cărți pentru copii (până la vârsta de 14 ani), inclusiv din bibliografia școlară, cărți ce se pot împrumuta la domiciliu sau se pot citi în curtea frumos amenajată. În secție, există mobilier specific vârstei utilizatorilor: dulapuri colorate, măsuțe și scăunele. Aici, puteți găsi jocuri (board games) ce pot fi folosite în incinta secției, precum și un playstation cu diverse jocuri captivante și distractive. Se pot organiza diverse acțiuni cu copiii din școlile și grădinițele mehedințene, cluburi de lectură, diverse ateliere pentru cei mici.

Str. Ștefan Odobleja nr. 59

Depozitul Legal de Documente

Depozitul Legal de Documente este secția ce conține volume publicate de autorii și editurile mehedințene, numeroase monografii și studii în domeniul educațional. Volumele existente în această secție au un regim special, acest fond fiind unul intangibil, de conservare.